Festival polévek se stal vyhřátou tečkou Živé ulice

Festival polévek se stal vyhřátou tečkou Živé ulice

Sychravé nedělní odpoledne prohřál plzeňské náměstí festival polévek. Kdo neměl v ruce polívku, jakoby nebyl. Návštěvníci si mohli totiž vybrat z nabídky 20 polévek od téměř 13 provozovatelů plzeňských restaurací.

Na první pohled by se zdálo, že nedělní počasí festivalu polévek nefandilo. Opak se však stal pravdou. Že polévky přišly vhod, dokázal festival již v prvních minutách svého začátku, kdy známé plzeňské náměstí zaplavil dav žádostivých polívkomilů. To nejlepší ze svých kotlíků tam plzeňanům předvedly provozovny Anděl café, Bistro Hungry, Bistro Luboš, Bistro Satyr, Cafe PapaTo, El Cid, Fresh bistro Kantýna, Ke stolu, Los Quetzales, Supa Supa, Šach Mat a Zlomenej kozel. Svou polévku přišlo představit i sdružení Plzeň 2015.

11994331_875176852532082_730867522_n

Výběr byl nemalý a ochutnat jste mohli od české klasiky jako třeba guláškova (Šach Mat) nebo zelňačka (Plzeň 2015) přes tradiční ruský boršť (Fresh bistro Kantýna), italskou tomatovou polévku s parmezánem (Supa Supa) nebo o neméně známé minestrone (Bistro Hungry) až po neznámé kousky jako například Sopa Azteca (Los Quetzales) či Marocká Harira (Supa Supa). Nechyběla ani kombinace netradičních chutí. Jednu takovou převedl Zlomenej kozel se svou indickou polévkou z červené čočky, kokosového mléka a koriandru. K nelibosti mnohých ofouknutých návštěvníků ohlašovala řada provozovatelů první výprodané polévky už v první půl hodině. Na další várku jedlíci čekali obvykle cca půl hodiny.

Cafe PapaTo - Dýňová polévka s batáty a křupavým zázvorem
Cafe PapaTo – Dýňová polévka s batáty a křupavým zázvorem

Ti, kteří šli za svou polévku najisto a přišli včas, mohli využít sezení v nedalekém stánku. Jiní nemarnili čas a polévku si vychutnávali ve stoje rovnou v další frontě. Nicméně ani frontám, ani chmurnému počasí se nepodařilo zničit náladu festivalu. Živá ulice tak úspěšně uzavřela svůj další ročník.

NO COMMENTS

Leave a Reply